Merhabalar! Madem aralık geldi, madem hava buz gibi; öyleyse sofralarımızdan sıcacık çorbaları eksik etmeyelim değil mi?
Klasik mantar çorbasını hepimiz biliriz. Ben de bayılırım doğrusu. Ama daha önce sebzelisini hiç içmemiştim. Geçenlerde kızım televizyonda görmüş. Anne, bana da yapar mısın dedi. Ben programı izlemediğim için, kendime göre bir tarif oluşturdum.
250 gr. mantarı ince ince, bir büyük kapya biberi ve bir büyük havucu da küp küp doğradım. Tepeleme 4 yemek kaşığı unu, bir tatlı kaşığı tereyağda hafifçe kavurdum. Üzerine 6 bardak su eklerken bir taraftan da topaklanmaması için telle çırptım. Bu aşamada topak oluşursa, blender kullanabilirsiniz. Daha sonra doğradığım sebzeleri ve yarım su bardağı bezelyeyi tencereye koydum. Kaynadıktan sonra, ocağı kısarak sebzelerin pişmesini bekledim. Altını kapatmak üzereyken 1 su bardağı sütü yavaş yavaş, karıştırarak ekledim. Kaynamak üzereyken ocağı kapattım.
Evdekiler oldukça beğendiler. Ben un koyduğum için, patates koymak istemedim. Siz, tarifi dilediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Kış akşamları için değişik bir çorba oldu. Denemek isteyenlere kolay gelsin...
Share This :
comment 0 yorum
more_vert